Rainbow

Rainbow er et norsk danseband etablert i 1969. Det ble kjent med sin versjon av Rune Sundbys sang «Bye Bye Baby Goodbye» i 1984. Sangen ble ingen stor hit, men den har en sentimental tekst som satt seg fast hos mange som hørte den, og den ble snart en gjenganger på radioprogram som Nattønsket. «Bye Bye Baby Goodbye» har gått verden rundt på diskotek og radiostasjoner[trenger referanse].

P4 satte seg i 2011 som mål å skrive om musikkhistorien. Hver dag presenterte P4 fem låter som har gjort seg bemerket på hitlistene på akkurat den datoen en eller annen gang i løpet av historien. Det var opp til lytterne å stemme på sine favoritter, og det var P4s lyttere som skulle avgjøre hvilke låter som nå utgjør Tidenes favoritter. På denne listen havnet Rainbow på en 29.-plass med sin velkjente «landeplage» fra 1984.

Rainbow ble stiftet i Sarpsborg i 1969 med navnet Anti Static. Roy Morten Andersen, Morten Johansen, Ole Kr. Karlsen, Jan Tunli, Rune Brest og Tore Holger Nilsen var den første besetningen i bandet som senere skulle bli Rainbow. Simona Johnson var vokalist i mange år, men hun sluttet i bandet og ble erstattet med Lars Kristoffersen.

Rainbow har utgitt åtte LP-/CD-plater og seks singler.