Dansbandradioen

Thorleif Torstensson er gått bort 71 år gammel

Det er med tungt hjertet Dansbandradioen mottar beskjeden om Dansbandets Thorleifs frontfigur og vokalist Thorleif Thorstensens bortgang.

Beskjeden kom fra familien i form av en pressemelding via plateselskapet Warner Musikk.

– Det er med stor sorg at Thorleif Torstenssons familie herved meddeler at han i dag, den 10.januar 2021, som følge av covid-19, stille sovnet inn med sin nære og kjære rundt seg, står det i uttalelsen.

Thorleifs var i en årrekke et av Sveriges mest kjente danseband, og de deltok også i den svenske Melodifestivalen. «Gråt inga tårer» er nok den sangen de vil bli husket best for.

Thorleif Torstensson startet bandet helt tilbake i 1962, og fra 1972 var Thorleifs en heltidsbeskjeftigelse for medlemmene. De ga seg etter en lengre turné i 2012, altså nøyaktig 50 år etter oppstarten.

Den norske danseband-veteranen Hans Olav Trøen, med bakgrunn i band som Vagabond, Torry Enghs, Dænsebændet og Contrazt, jobbet tett sammen med Torstensson flere ganger og beskriver  til VG.no at Thorleifs-sjefen som en «usedvanlig positiv, engasjerende, raus og fantastisk inspirerende for sin sjanger».

Sangeren i Thorleifs, Thorleif Torstensson, døde etter komplikasjoner fra covid-19.  Ifølge Expressen lå 71-åringen en uke på sykehus med coronasmitte før han gikk bort.

– Det er enda en påminnelse om hvor farlig denne sykdommen er. Det er forferdelig. Det finnes ingen redning, sier bandets manager, Niels Kvistborg, til Expressen.

I familiens uttalelse legges det vekt på at «han var en enorm varm og kjærlig person, og har gjennom musikken skjenket glede og trøst til mange, mange mennesker».

«Vi ber om at familiens behov for å sørge over vår dypt elskede mann, pappa, morfar, farfar og svigerfar respekteres. Vårt inderlige takk til personalet som stelte han på IVA på Halmstad sykehus», heter det i uttalelsen.

 

 

 

Vi benytter oss av Cookies på dette nettstedet

Vennligst godkjenn, om du aksepterer at vi benytter oss av dette for å kunne lettere tilpasse nettstedet for løsninger.